English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Rab, 30. studenog 2022

Zagreb, 27. listopada 2021

Hvar, 19. kolovoza 2021

Križevci, 18. ožujka 2021

Predstavljanje knjige Biljke koje kazuju vrijeme

Održana su već četiri predstavljanja prve objavljene knjige Hrvatskoga agrometeorološkog društva Biljke koje kazuju vrijeme autora meteorologa Marka Vučetića, dipl. ing. fiz.Prvo je održano u Križevcima, kolijevci moderne hrvatske agrometeorologije, 18. ožujka 2021. u organizaciji njihova Ogranka Matice hrvatske i Visokoga gospodarskog učilišta Križevci.Nazočne su pozdravile predsjednica Ogranka mr. sc. Renata Husinec i dekanica dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić.O knjizi su govorile urednica dr. sc. Višnjica Vučetić i autor, a odabrane ulomke čitale su profesorice Martina Valec Rebić i Danijela Zagorec.

U ljetnoj večeri 19. kolovoza 2021. u posebnom ambijentu ljetnikovca Habila Lucića u Hvaru ponovno je predstavljena knjiga Biljke koje kazuju vrijeme.Oko 60 sudionika pozdravile su Zorka Bibić, prof. u ime Gradske knjižnice i čitaonice Hvar i ravnateljica Muzeja hvarske baštine Nives Tomasović, prof. koji su organizirali predstavljanje knjige.Urednica knjige upoznala je prisutne o nastanku knjige, a autor knjige izložio je najzanimljivije dijelove knjige kako bi privukao svoje Hvarane na čitanje.

Hrvatsko agrometeorološko društvo (HAgMD) predstavilo je knjigu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu 27. listopada 2021. Pozdravnu riječ održao je predsjednik HAgMD prof. dr. sc. Damir Barčić.O nastanku i posebnostima knjige govorili su urednica i recenzenti prof. dr. sc. Željko Španjol i prof. dr. sc. Vladimir Hršak, a autor je izložio zanimljive crtice iz knjige.

HAgMD zajedno s Gradom Rabom organizirali su četvrto predstavljanje knjige u Gradskoj vijećnici u Rabu 30. studenoga 2022. Predsjednik HAgMD prof. dr. sc. Damir Barčić i pročelnik Upravnog odjela Denis Deželjin u ime Grada Raba, pozdravili su prisutne, a urednica knjige ukratko je objasnila sadržaj knjige.Dvojica Rabljana, recenzent prof. dr. sc. Željko Španjol i dizajner Mladen Šćerbe, akad. kip. posebno su zaslužni za izdavanje te knjige.Recenzent je istaknuo važnost knjige u smislu izvora zaboravljenih informacija i čovjekove želje da pronikne u tajne prirode.Dizajner je naglasio vrijednost grafičkog oblikovanja knjige jer je tekstualni dio popraćen i obogaćen brojnim fotografijama biljaka.Na kraju je autor slikovito predstavio knjigu ispričavši nekoliko tragičnih antičkih mitova o biljkama.Umjetnički program obogatila je klapa Eufemija.

 

dr. sc. Višnja Vučetić

 

 

Predstavljanje knjige Biljke koje kazuju vrijeme meteorologa Marka Vučetića, dipl. ing. fiz. u Križevcima 18. ožujka 2021. (gore lijevo), Hvaru 19. kolovoza 2021. (gore desno), Zagrebu 27. listopada 2021. (dolje lijevo) i Rabu 30. studenog 2022. (dolje desno)

galerija slika…

 

 

HAgMD @ 2014.