English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Zagreb, 12-16. prosinca 2016. i 23. veljače 2017.

Osma i Deveta godišnja skupština HAgMD-a

Hrvatsko agrometeorološko društvo održalo je Osmu godišnju skupštinu putem e-pošte od 12. do 16. prosinca 2016. Za Plan rada i Financijski plan za 2017. godinu glasalo 52 člana od 74 te su planovi prihvaćeni.

Devetu godišnju skupštinu započeli smo minutom šutnje za našeg član Društva, dugogodišnjeg voditelj Glavne agrometeorološke postaje u Križevcima i zaljubljenika u agrometeorologiju gosp. Zdravko Košćević, koji je nas je napustio 21. veljače 2017.

Na Skupštini su razmatrani i usvojeni Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2016.U okviru programa Agrometeorologija u službi korisnika održali smo četiri agrometeorološka seminara za studente Šumarskog fakulteta i Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog faulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Matici hrvatskoj. Sudjelovali smo s predavanjem i na Festivalu znanosti. No, glavna aktivnost u 2016. godini je bila u okviru projekta Agrometeorološki mozaik za mlade izrada animiranog filma „Požar nije šala“i organiziranje njegove praizvedbe na otoku Lokrumu 28. rujna 2016. Sljedećeg dana održali smo Malu školu o šumskim požarima u pet osnovnih i jednoj područnoj škloli u Dubrovniku. Film je vidjelo oko 850 djece. Projekcije filma su još održane u Dubrovniku u Medicinskoj školi i na otvaranju VII. savjetovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, a u Rijeci na Konvenciji fanstastike. Financijsku potporu za navedene aktivnosti dobili smo od Grada Dubrovnika, Grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Javne ustanove Rezervat Lokrum, Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, a partnska ustanova na projektu je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Za članove HAgMD organizirali smo jednodnevni stručni izlet u Karlovac s posjetom na Glavnu meteorološku postaju Karlovac. Grad smo razgledali uz stručno vodstvo, posjetili smo novootvoreni akvarij za slatkovodne ribe Aquatiku te nakon ručka obišli smo dvorac Dubovac pokraj Karlovca. I dalje ćemo održavati agrometeorološke seminare za učenike te nastaviti s Malom školom „Požar nije šala“ po cijeloj Hrvatskoj. U planu je izrada i dječjek stripa „Požar nije šala“ kako bismo nakon projekcije filma mogli dati djeci obrazovni materijal o šumskim požarima.

dr. sc. Višnjica Vučetić

Prisutni članovi na Devetoj godišnjoj skupštini HAgMD-a na Geofizičkom odsjeku
PMF-a u Zagrebu 23. veljače 2017.

galerija slika...

 

HAgMD @ 2014.