English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

AGROMETEOROLOŠKI MOZAIK ZA MLADE: Mala škola „Požar nije šala“

U okviru Male škole održano je 38 predavanja u 8 dječjih vrtića i 21 osnovnoj školi u 21 mjestu i gradu u 2019. godini. Male škole su održane u Janjinima i Orebiću na poluotoku Pelješac, Pločama, Metkoviću, Makarskoj, Zadru, Punatu, Rijeci, Bakru, Labinu, Rovinju, Fužinama, Delnicama, Karlovcu, Zagrebu, Sv. Ivanu Zelini, Novom Marofu, Cirkveni kraj Sv. Ivana Žabno, Koprivničkim Bregima, Koprivničkom Ivancu i Osijeku. Obuhvatili smo oko 1500 djece i učenika.

 

Opširnije...

AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA – „Klimatske promjene i poljoprivreda“

Da bi proizveli hranu koja nam je nužna za život, uvjeti rasta i proizvodnje moraju biti povoljni. Sve više je ekstremnih situacija koje dovode do smanjenih prinosa i uroda pa čak i propadanja višegodišnjeg truda. Prilagodba novonastalim uvjetima nužna je za sigurnu proizvodnju hrane.

Utječe li ekstremno vrijeme na poljoprivredu i požare raslinja? Ima li klimatskih promjena kod nas? A što nas očekuje u budućnosti? Mogu li pravodobne agrometeorološke informacije spasiti urod? Zašto suzbijati ambroziju? Postoji li rizik od suše? Treba li navodnjavati u Karlovačkoj županiji? Odgovori na sva ta pitanja mogu se čuti na 6. agrometeorološkoj radionici „Klimatske promjene i poljoprivreda“ u Karlovcu 12. ožujka 2019. koju organizira Grad Karlovac u suradnji s Hrvatskim agrometeorološkim društvom i Državnim hidrometeorološkim zavodom.

Opširnije...

HAgMD @ 2014.