English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Dubrovnik, 21. i 22. siječnja 2016.
AGROMETEOROLOGIJA
U SLUŽBI KORISNIKAŠume, naše prirodno blago, čuvajmo od požara!

Na Sredozemlju kao i na Jadranu šumski požari poprimaju zabrinjavajuće razmjere i gotovo su sastavni dio ljetnog razdoblja. Sustav provođenja preventivnih mjera zaštite šuma od požara je interdisciplinaran i zahtijeva visoku stručnost i primjenu svih dosadašnjih spoznaja. Međutim, ta znanja ne smiju ostati samo u uskim znanstveno-stručnim krugovima već je nužno da dopru do javnosti, a posebice mladih koji su skloniji prihvaćati nove ideje, primjenjivati ih i nositelji su naše budućnosti.

Opširnije...

Zagreb, 4. prosinca 2015.
Okrugli stol "Klima, tlo, voda i poljoprivreda"

Hrvatsko agrometeorološko društvo i Sekcija za klimu Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organiziraju Okrugli stol "Klima, tlo, voda i poljoprivreda" povodom Svjetskog dana tla i Međunarodne godine tla u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Strossmayerov trg 14, Zagreb, u petak 4. prosinca 2015. s početkom u 10 h.

Opširnije...

Dubrovnik, 20. studenog 2015.
AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA „Zaštitimo šume od požara“

Potaknuti podrškom lokalne i regionalne zajednice na dubrovačkom području koju smo imali prilikom organiziranja dviju agrometeoroloških radionica za poljoprivrednike, agronome, vatrogasce i šumare u ožujku 2014., predložili smo u okviru našeg programa Agrometeorologija u službi korisnika održati agrometeorološke seminare „Zaštitimo šume od požara“ u Dubrovniku tijekom 2015. i početkom 2016.

Opširnije...

Opuzen, 6. ožujka 2015.
AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA - „Zaštita okoliša, požari raslinja i poljoprivreda“

U svome djelovanju, Hrvatsko agrometeorološko društvo nastavlja u 2015. godini s aktivnostima promoviranja svih grana agrometeorološke znanosti predavanjima na agrometeorološkim seminarima i radionicama.

Opširnije...

HAgMD @ 2014.