English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Dubrovnik, 20. i 21. ožujka 2014.
Radna grupa WG2 COST Action ES 1106

U Dubrovniku se od 20. do 21. ožujka 2014. održao sastanak Radne grupe WG2 COST Action ES 1106. Cilj sastanka bila je prezentacija rezultata i priprema za WG2 izvještaj. Radnu grupu WG2 vodi prof. dr. sc. Josef Eitzinger, a projekt traje od 18. travnja 2012. do 17. travnja 2016.

COST Akcije su fleksibilna, brza i učinkovita povezivanja istraživača, inženjera i znanstvenika, koji surađuju i vode nacionalne istraživačke projekte. COST Akcije dopuštaju europskim istraživačima da zajednički razvijaju svoje ideje u bilo kojem polju znanosti i tehnologije. COST program tako od svog osnutka 1971. ispunjava prazninu između znanosti, društva i politike.

Naziv projekta COST Action ES 1106 je Procjena korištenja i razmjene vode za potrebe europske poljoprivrede pod utjecajem klimatskih promjena. Cilj mu je osigurati integrirane metodologije i baze podataka za ocjenu korištenja i razmjene voda za potrebe europske poljoprivrede u različitim prostornim razmjerima pod sadašnjim i budućim klimatskim uvjetima.

Sastanku je prisustvovalo 14 sudionika iz devet zemalja: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Njemačka, Slovačka, Srbija i Turska. Uz razmjenu rezultata i pripreme izvještaja, održane su i dvije prezentacije. Dr. sc. Maja Žuvela-Aloise (ZAMG, Austrija) održala je predavanje Mikroklimatske simulacije za definirana ugrožena poljoprivredna područja srednjodalmatinskih otoka. Petra Jakovčić, mag.phys.-geophys. (DHMZ, Hrvatska) imala predavanje na temu Temperaturni režim tla pod uvjetima klimatskih promjena u Hrvatskoj.

Nakon službenog dijela, prekrasno proljetno sunčano popodne iskorišteno je za razgledavanje fascinantnih dubrovačkih gradskih zidina te posjeti nekoliko muzeja. Također, žičara je odvela sudionike do brda Srđ s kojeg se prostire prekrasan pogled na grad Dubrovnik i okolno otočje. Oduševljenost dubrovačkom poviješću i kulturnom baštinom nije se mogla skriti s lica sudionika.

Petra Sviličić, mag.phys.-geophys.

 

Sudionici sastanka Radne grupe WG2 COST Action EC 1106 u Dubrovniku
od 20. do 21. ožujka 2014.

galerija slika...

HAgMD @ 2014.