English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Zagreb, 22. veljače 2016.
Šesta godišnja skupština HAgMD-a

Hrvatsko agrometeorološko društvo održalo je Šestu godišnju skupštinu na kojoj je razmatralo Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2015.

U okviru programa Agrometeorologija za korisnike održali smo osam agrometeoroloških seminara za učenike i studente, te agrometeorološku radionicu „Zaštita prirode, požari raslinja i poljoprivreda“ u Opuzenu 6. ožujka 2015. za poljoprivrednike, agronome, šumare, vatrogasce i zaštitnike prirode. Pokrovitelj radionice je bilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. U Dubrovniku smo za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce održali po dva agrometeorška seminara „Zaštitimo šume od požara“ i „Šume, naše prirodno blago, čuvajmo od požara.“ U suradnji sa Znanstvenim vijećem za zaštitu prirode Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizirali smo Okrugli stol „Klima, tlo, voda i poljoprivreda“ 4. prosinca 2015. Financijsku potporu za navedene aktivnosti dobili smo od Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskih šuma d.o.o. Uprava šuma Podružnica Split.

Plan rada i Financijski plan za 2016. godinu prihvaćen je na Petoj godišnjoj skupštini koja je održana putem e-pošte od 17. do 22. prosinca 2015. jer su planovi trebali biti prihvaćeni do kraja prošle godine. U 2016. godini pokrenuli smo novi projekt Agrometeorološki mozaik za mlade u okviru kojega pripremamo izradu animiranog filma radnog naslova „Požar, žestok neprijatelj šume“ i „Malu školu o šumskim požarima“ za najmlađi školski uzrast do 10 godina.

I dalje ćemo održavati agrometeorološke seminare za učenike i studente te planiramo agrometeorološku radionicu za poljoprivrednike i vatrogasce. Za članove HAgMD-a organizirat ćemo stručni izlet u Vipavsku dolinu u Sloveniju. Početkom ove godine Grad Zagreb nas je novčano pomogao u poboljšanju i nadopuni mrežne stranice HAgMD-a.

                                                                            dr. sc. Višnja Vučetić

 

 

Prisutni članovi na Šestoj godišnjoj skupštini HAgMD-a na Geofizičkom odsjeku PMF-a
u Zagrebu 22. veljače 2016.

 

galerija slika...

HAgMD @ 2014.