English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Koprivnica, 31. ožujka 2017.

Mala škola „Požar nije šala“ u koprivničkim školama

U petak 31. ožujka 2017. Hrvatsko agrometeorološko društvo u okviru projekta Agrometeorološki mozaik za mlade je organiziralo u Osnovnoj školi Đuro Ester Malu školu „Požar nije šala“ i u Srednjoj školi Koprivnica predavanje na temu „Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju i potencijalnu opasnost na požare raslinja“. Predavanja je održala dr. sc. Višnja Vučetić. predsjednica HAgMD-a.

U osnovnoj školi predavanju su prisustvovali učenici drugog razreda i iznenadili su nas svojim znanjem o požarima. Nakon što je četrdesetak učenika pogledalo animirani film pod naslovom „Požar nije šala“ ustanovili su koliko požar može nanijeti štetu životinjama i šumama. Djeca su vrlo aktivno i sa zanimanjem sudjelovala u raspravi. Animirani film i rasprava imaju svrhu osvijestiti već kod djece predškolske i školske dobi na potencijalnu opasnost od požara i katastrofalne promjene koje uslijede nakon požara.

U Srednjoj školi Koprivnica održano je predavanje učenicima prvog i drugog razreda. Predavanju je prisustvovalo 56 učenikau okviru projekta Agrometeorološki mozaik za mlade u kojem su pogledali animirani film „Požar nije šala“ te kroz razgovor je ukazano na problem nepromišljenog paljenja vatre i uvjeta pogodnih za brzo širenje požara, ali najviše od svega kako se nakon požara mijenja mikroklima tog područja, utjecaj na životinje, a na posljetku i na ljude. Učenici su uvidjeli koliko je važno pošumljavanje i koliko dugo godina traje obnova šuma.

Danijela Derežić, mag. edu. phys.

 

 

Učenici Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici 31. ožujka 2017.

 

galerija slika...

 


 

Učenici Srednje škole Koprivnica 31. ožujka 2017.

galerija slika...

HAgMD @ 2014.