English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Čučerje, 13. listopada 2017.

Oduševljenje u Čučerju s animiranim filmom „Požar nije šala“

Ideja o organizaciji Malu školu  „Požar nije šala“ učenicima Osnovne škole Čučerje u Zagrebu pala je na hvarskoj plaži za vrijeme ljetne žege kada su Dalmacijom harali stravični požari. Održavanje dvije Male škole za II. i VIII. razrede u Čučerju proisteklo je iz slučajnog razgovora o animiranom filmu „Požar nije šala“ s profesoricom likovnog odgoja, koja je razrednica VIII. razreda u toj školi.

 Normalno, rasprava nakon projekcije filma u nižim razredima je bila prilagođena njihovom uzrastu. Primjerice za objašnjenje dugotrajne obnove šume nakon požara poslužio nam je puh koji najdulje živi do 5 godina. Djecu je jako iznenadilo da treba proći barem pet naraštaja puha koji će ponovo živjeti u toj šumi.

Za starije učenike prikazana je prezentacija sa stvarnim grafikonima, kartama i slikama splitskog požara koje su ih zaprepastile. Dok traje požar, svi mediji izvještavaju što se događa na požarištu. No, poslije požara javnost nije upoznata s katastrofalnim posljedicama zato na to posebno upozoravamo u filmu.

Na kraju se 45 učenika nižih razreda i isto toliko učenika viših razreda oduševilo s nagradnom igrom i glavnom nagradom – podlogom za kompjuterskog miša s likom puha Matka. Ravnateljici i nastavnicima smo se zahvalili na gostoprimstvu i uručili im zahvalnicu HAgMD-a.

 

dr. sc. Višnjica Vučetić


 

Učenici II. razreda Osnovne škole Čučerje 13. listopada 2017.

galerija slika...

 


 

Učenici VIII. razreda Osnovne škole Čučerje 13. listopada 2017.

galerija slika...

 

 

 

HAgMD @ 2014.