English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Požega, 12. ožujka 2018.

Bingo u Požegi

Na Grgurevo 12. ožujka 2018., u spomen na 330. godina od pobjede nad Turcima, grad Požega nas je dočekao u svečanom ruhu. U Osnovnoj školi Julija Kempfa dobrodošlicu nam je poželjela ljubazna ravnateljica Kornelija Sabljak. Sve je bilo besprijekorno pripremljeno za održavanje dvije Male škole „Požar nije šala“ za učenike nižih razreda. U prvoj mlađoj grupi bilo je 72 učenika, a u starijoj 53 učenika. Predavanjima su prisustvovali učiteljice i učitelj, te članovi Hrvatskog agrometeorološkog društva Požežanin agronom Darko Šajnović i meteorolog Marko Vučetić.

Prije predavanja učenicima su podijeljeni brojevi za iznenađenje na kraju koje su s nestrpljenjem čekali. Vrlo pažljivo su pogledali animirani film koji im se jako svidio. Od ravnateljice smo dobili pohvalu za dobro smišljenu priču i animaciju. U razgovoru s djecom smo otkrili da im je zanimanje meteorologa poznato putem vremenske prognoze na TV, ali ostali su iznenađeni da proučavamo i šumske požare. Dobro su zapamtili koji su vremenski uvjeti rizični za nastaka šumskih požara. No, na naš upit: „Tko je u filmu dao upozorenje na opasnost od požara?“ odgovorili su: „Vakula!“ Odgovor je bio pogrešan, ali to samo pokazuje koliko su mediji moćni.

Već kada se razgovor bližio kraju jedna učenica je upitala: „A kad će bingo?“. Morala je malo pričekati jer su ostali tražili ponovo prikazivanje filma. Želju smo im ispunili, a na kraju u nagradnoj igri izvučena su i po tri broja za svaku grupu i sretni dobitnici su osvojili dječji strip „Požar nije šala“ i podložak za miša sa sloganom „Vatru ne pali jer požar se ne šali.“ Ravnateljici smo uručili zahvalnicu, a učiteljice i učitelj su dobili podložak za miša i po pet primjeraka dječjeg stripa za svaki razred.

Po završetku predavanja jedna učenica i dva učenika iz prve grupe su nam pristupila i rekla da im se jako svidio film, ali su bili žalosni što nisu dobili dječji strip. Taj problem smo odmah riješili ispunivši im želju.

 

dr. sc. Višnja Vučetić


 Učenici I. i II. razreda Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi 12. ožujka 2018.

 Učenici III. i IV. razreda Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi 12. ožujka 2018.

 

galerija slika...

 

 

 

HAgMD @ 2014.