English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Hvar, 8. svibnja 2018. i Stari Grad, 10. svibnja 2018.

Otočka Mala škola

Nakon zimskog posjeta otoku Hvaru, u svibnju 2018. održali smo smo još po dvije Male škole „Požar nije šala“ u Osnovnoj školi Hvar i Osnovnoj školi Petra Hektorovića u Starom Gradu.

U Hvaru nas je srdačno dočekala ravnateljica Nada Jeličić. Učenici drugih i trećih razreda, njih oko 100, su nas s nestrpljenjem očekivali. Prvo smo prikazali animirani film „Požar nije šala“ i održali predavanje drugom razredu. No, svi su htjeli odgovarati na moja pitanja u jedan glas pokazavši koliko su upućeni u problematiku šumskih požar. Učiteljica je tu graju vrlo jednostavno prekinula zviždaljkom. Nastala je tišina i poslije su se držali reda. Treći razredi su pokazali veću disciplinu i na kraju smo i s jednima i s drugima odigrali tombolu. Za nagradu su učenici dobili dječji strip „Požar nije šala“ i podložak za kompjuterskog miša s glavnim likom filma, puhom Matkom. A neki učenici, koji nisu imali sreće u nagradnoj igri, tražili su naknadno strip.

U Starom Gradu smo održali dvije radionice za oko 80 učenika nižih razreda. Vrlo pažljivo su gledali film i najdraže im je bilo razgovarati o vatrogascima i kanaderu. Živo su pričali svoje doživljaje o požaru raslinja kojeg su vidjeli prošloga ljeta. U filmu im se najviše svidjelo kako djeca pošumljavaju. I s njima smo odigrali nagradnu igru i zahvalili se ljubaznim domaćinima.

 

dr. sc. Višnja Vučetić

 

  

Učenici trećeg razreda Osnovne škole Hvar (lijevo) 8. svibnja 2018. i prvi i drugi razredi Osnovne škole Petar Hektorović u Stari Gradu (desno), 10. svibnja 2018.

galerija slika...

 

 

HAgMD @ 2014.