English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Jastrebarsko, 23. ožujka 2015.
Agrometeorologija za mlade: „Agrometeorološki mozaik“ u Centru za kulturu Jastrebarsko

Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, u Centru za kulturu Jastrebarsko 23. ožujka 2015. održano je pozvano predavanje od strane Voda Jastrebarsko na temu Odakle pitka voda na Zemlji, te kako se kroz hidrometeorološke pojave vraća iz atmosfere ponovno na tlo. Predavanju, koje je održala Petra Sviličić, mag. phys.-geophys. iz Državnog hidrometeorološkog zavoda i HAgMD-a, prisustvovalo je oko 70-tak učenika Srednje škole Jastrebarsko.

Kako je na dan predavanja bio Svjetski meteorološki dan, učenici su ponajprije bili upoznati s pojmom meteorologije i čime se sve meteorologija bavi te su informirani kako postati meteorologom. U nastavku su slijedile teme poput količine pitke vode na zemlji, procesa kruženja vode na Zemlji, utjecaj ljudi na pitku vodu, te opis hidroloških i meteoroloških pojava kroz koje se voda vraća iz atmosfere na tlo.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo održanim predavanjem te su otišli s porukom o važnosti očuvanja vode za nas i buduće generacije jer je čista voda preduvjet zdravom okolišu.

Petra Sviličić, mag.phys.-geophys.


Sudionici predavanja povodom Svjetskog dana voda
u Centru za kulturu Jastrebarsko 23. ožujka 2015.

HAgMD @ 2014.