English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

Dubrovnik, 21. i 22. siječnja 2016.
AGROMETEOROLOGIJA
U SLUŽBI KORISNIKAŠume, naše prirodno blago, čuvajmo od požara!

Na Sredozemlju kao i na Jadranu šumski požari poprimaju zabrinjavajuće razmjere i gotovo su sastavni dio ljetnog razdoblja. Sustav provođenja preventivnih mjera zaštite šuma od požara je interdisciplinaran i zahtijeva visoku stručnost i primjenu svih dosadašnjih spoznaja. Međutim, ta znanja ne smiju ostati samo u uskim znanstveno-stručnim krugovima već je nužno da dopru do javnosti, a posebice mladih koji su skloniji prihvaćati nove ideje, primjenjivati ih i nositelji su naše budućnosti.

Uključivanjem rezultata agrometeoroloških istraživanja iz zaštite šuma od požara, koji će učenici čuti na predavanjima u okviru agrometeoroloških seminara, pomoći će svakako u poboljšanju i unapređenju metoda prevencije kako bi se očuvala sredozemna šuma i makija, mikroklima i bioraznolikost u području Dubrovačko-neretvanske županije, a posebice da se očuvaju ljepote zaštićenih područja.

Očekujemo da će naši seminari zainteresirati pojedine mlade da se nastave dalje baviti prevencijom u zaštiti od požara raslinja, a možda neke od njih potaknemo i na studiranje meteorologije, ekologije, agronomije, zaštite prirode i okoliša, šumarstva i tako sudjelujemo u stvaranju visokoobrazovanog kadra u području Dubrovačko-neretvanske županije.

Organizator:

Hrvatsko agrometeorološko društvo

Suorganizatori:

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Vatrogasna zajednica Grada Dubrovnika

Novčana potporaNatječaj zaštita okoliša i prirode

  Dubrovačko-neretvanska županija

AGROMETEOROLOŠKI SEMINARI

AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA

„Šume, naše prirodno blago, čuvajmo od požara!

HAgMD @ 2014.