English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

PREMIJERA ANIMIRANOG FILMA „Požar nije šala“ i OKRUGLI STOL „Ekstremni vremenski uvjeti, poljoprivreda i požari raslinja“

Cilj HAgMD-a je približiti naša agrometeorološka istraživanja i istraživanja u zaštiti šuma i drugog raslinja od požara javnosti na stručno-popularan način. Ne želimo javnost plašiti bombastičnim izjavama već je svrha naših predavanja da korisnici dobiju objektivnu informaciju kako klimatske promjene kod nas utječu na poljoprivrednu proizvodnju i potencijalnu opasnost od požara raslinja, te kako se prilagoditi i ublažiti njihove posljedice.

Informacije koja javnost dobiva najčešće su istraživanja koja se odnose na globalne klimatske promjene, a još uvijek se nedovoljno čuje koje promjene se događaju kod nas. Sredstva javnih priopćavanja nas traže intervjuje, izjave i/ili članke u poljoprivrednim ili okolišnim časopisima, dnevnom tisku, na radiju i TV. To nas je potaklo da upravo u suradnji s okolišnim i agrarnim novinarima Hrvatskog novinarskog društva organiziramo premijeru animiranog filma „Požar nije šala“ i u Zagrebu te Okrugli stol „Ekstremni vremenske uvjeti, poljoprivreda i požari raslinja“ kako bismo javnosti i novinarima dali pravovremenu informaciju o klimatskim promjenama koje se zbivaju kod nas i projekcije koje očekujemo u budućnosti.

 

Organizator:
Hrvatsko agrometeorološko društvo

Suorganizatori:
Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva
Zbor agrarnih novinara Hrvatskog novinarskog društva

Partner na projektu:
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

Donatori animiranog filma:
Grad Dubrovnik
Grad Zagreb
Dubrovačko-neretvanska županija
Splitsko-dalmatinska županija
Primorsko-goranska županija
Javna ustanova Rezervat Lokrum
Turistička zajednica Grada Dubrovnika
Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

 

 

HAgMD @ 2014.